نحوه استفاده از دستگاه زردی (نکات ضروری و خطرناک)
زردی نوزادان یکی از شایعترین مشکلاتی است که در بدو تولد در نوزادان مشاهده میشود. این مشکل به دلیل بالا بودن سطح بیلی روبین خون نوزاد ایجاد میشود. بیلیروبین یک ماده زرد رنگ است که در بدن نوزادان در حال رشد تولید میشود. در حالت عادی، کبد نوزاد این ماده را از خون خارج میکند و به روده منتقل میکند تا از بدن دفع شود. اما در برخی از نوزادان، کبد بهاندازه کافی بالغ نیست و نمیتواند بیلی روبین را به طور کامل از خون خارج کند. در نتیجه، سطح بیلی روبین خون بالا میرود و باعث زرد شدن پوست و چشمان نوزاد میشود.
یکی از روشهای درمان زردی نوزادان، استفاده از دستگاه فتوتراپی است. در این روش، نوزاد زیر یک منبع نور آبی رنگ قرار میگیرد که کمک میکند نوزاد بتواند بیلی روبین خون را از بدن خود خارج کند. دستگاه فتوتراپی یک وسیله درمانی ایمن و مؤثر است که میتواند به سرعت و آسودگی زردی نوزاد را درمان کند.
در این مقاله، نحوه استفاده از دستگاه فتوتراپی برای درمان زردی نوزادان در خانه را به طور کامل توضیح میدهیم.
دستورالعمل استفاده از دستگاه فتوتراپی
پس از اجاره دستگاه زردی نوزاد، متخصصین تنظیمات لازم را روی آن انجام داده و کاملاً آماده برای شما ارسال میکنند؛ به همین خاطر نحوه استفاده از دستگاه زردی نوزاد بسیار ساده و آسان خواهد بود. هنگامی که دستگاه به دست شما رسید، به شرح زیر عمل کنید:
مرحله ۱: راهاندازی دستگاه فتوتراپی
- پایههای دستگاه را باز کنید.
- دستگاه را به برق بزنید.
- دکمه پاور برق روی دستگاه را فشار دهید.
- تشک نوزاد را در درون دستگاه قرار دهید.
مرحله ۲: روشن کردن دستگاه فتوتراپی
- دکمه استارت کنار فلش بالا و پایین را فشار دهید.
- لامپهای دستگاه روشن میشوند.
- نوزاد را به طول دستگاه به آرامی، در زیر دستگاه قرار دهید.
مرحله ۳: استفاده از تایمر دستگاه فتوتراپی
- تایمر روی صفحه نمایش دستگاه از ۵۹ دقیقه شروع به شمارش معکوس میکند.
- پس از گذشت ۵۹ دقیقه، دستگاه بوق میزند و خاموش میشود.
مرحله ۴: توقف موقت دستگاه فتوتراپی
- اگر قبل از پایان زمان، نوزاد را از زیر دستگاه خارج کردید، دکمه استارت را فشار دهید تا تایمر متوقف شود.
- پس از قرار دادن نوزاد زیر دستگاه، مجدداً دکمه استارت را فشار دهید تا تایمر ادامه یابد.
نکته: دستگاه فتوتراپی یک ساعت مفید که نوزاد زیر دستگاه بوده است را محاسبه میکند. یعنی زمانی که لامپها روشن بودهاند. پس از گذشت یک ساعت، دستگاه بوق میزند و خاموش میشود.
تشک نوزاد در زیر دستگاه فتوتراپی
هنگامی که پایههای دستگاه فتوتراپی را باز کردید و خواستید نوزاد را زیر دستگاه قرار دهید، یک تشک مخصوص نوزاد زیر دستگاه قرار دهید تا زیر او نرم باشد. این موضوع یکی از مهمترین شرایط نگهداری نوزاد در دستگاه زردی است که روند درمانی را برای فرشته ناز شما پذیرفتنیتر و آرامشبخشتر خواهد کرد. حتماً در نظر داشته باشید تا ارتفاع تشک مهم نیست، اما نباید خیلی ضخیم باشد تا فاصله نوزاد با لامپ نزدیک شود. یک تشک معمولی که برای نوزاد مناسب است و نیازی نیست که قطر زیادی داشته باشد.
نحوه قرارگیری نوزاد در زیر دستگاه زردی
نوزاد را به طول دستگاه بر روی تشک در درون دستگاه قرار دهید. توصیه میشود هر 2 ساعت (2 سیکل استفاده از دستگاه) موقعیت قرار گیری نوزاد در دستگاه را تغییر دهد و نوزاد را بچرخانید. این کار باعث میشود روند بهبود نوزاد شما بهتر سپری شود و نور به طور یکنواخت و یکسان به تمامی سطح پوست فرزند دلبندتان برخورد کند.
البته این کار در دستگاههای سه بعدی و تونلی نیاز نیست. تفاوتهای انواع دستگاه زردی نوزاد در این مقاله به طور کامل بررسی و مطرح شده است و با مطالعه این مقاله و مشاوره مجموعه زردی گرام میتوانید بهترین دستگاه را برای فرزند خود انتخاب کنید.
مدت زمان استفاده از دستگاه زردی چقدر است؟
نحوه استفاده از دستگاه فتوتراپی در منزل بسیار ساده است. در مجموع، ما تمایل داریم نوزادمان 10 الی 12 ساعت مفید زیر دستگاه قرار گیرد. این عدد برای 2 روز 20 الی 24 ساعت است. برای این کار، هر یک ساعت که نوزاد را زیر دستگاه قرار میدهیم، حدوداً نیم ساعت تا یک ساعت به او استراحت میدهیم. سپس دوباره درمان را ادامه میدهیم.
اگر هر یک ساعت نوزاد را زیر دستگاه قرار دهیم و یک ساعت به او استراحت بدهیم، در ۲۴ ساعت، میتوانیم به طور دقیق ۱۲ ساعت نوزاد را فتوتراپی کنیم.
معنی عبارت WT روی مانیتور دستگاه زردی
روی صفحه مانیتور سمت چپ، عبارت "WT" نوشته شده است. این عبارت مخفف "Work Time" یا "ساعت کارکرد دستگاه" است. هر یک ساعت که نوزاد زیر دستگاه قرار گیرد، یک عدد به عدد موجود در این قسمت اضافه میشود.
ما قصد داریم تا فردا این موقع، نوزادمان حدوداً ۱۰ الی ۱۲ ساعت فتوتراپی شود. توصیه پزشکی، ۱۲ ساعت است؛ بنابراین تا فردا این موقع، عدد WT باید +12 شود. تا پس فردا همین موقع، عدد WT باید +24 شود.
دمای اتاق و ارتباط آن با تب و لرز نوزاد
نکتهی بعدی در مراقبت از نوزاد، تنظیم دمای اتاق خواب او است. دمای مناسب اتاق خواب نوزاد، بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد است. در این دما، نوزاد نه سردش میشود و نه گرمش میشود. اگر دمای اتاق بیش از حد بالا یا پایین باشد، میتواند به نوزاد آسیب برساند؛ در واقع سرمای بیشاز حد ممکن است ایمنی بدن نوزاد شما را پایین بیاورد و روند درمانی را کند یا به کلی متخل نماید. از طرفی دمای بالای اتاق ممکن است تحمل نوزاد شما را هنگامی که در دستگاه قرار دارد، پایین آورده و او را کلافه و بیقرار سازد.
اگر احساس کردید دست و پاهای نوزادتان یخ کردهاند و بدنش میلرزد، علت آن افت قند خون است. در این شرایط، سریعاً به نوزاد شیر بدهید. شیر مادر یا شیر خشک، قند خون نوزاد را بالا میبرد و باعث گرم شدن او میشود.
توجه داشته باشید که گرم کردن بیش از حد اتاق خواب نوزاد، خطرناک است. گرمای بیش از حد میتواند باعث تعریق و بیتابی نوزاد شود.
در ادامه چند نکته برای تنظیم دمای اتاق خواب نوزاد آورده شده است:
- از یک دماسنج اتاق برای اندازهگیری دمای اتاق استفاده کنید.
- از وسایل گرمایشی یا سرمایشی برای تنظیم دمای اتاق استفاده کنید.
- اگر نوزادتان را در اتاق دیگری میخوابانید، دمای اتاق را قبل از خوابیدن او بررسی کنید.
- اگر اتاق نوزاد شما در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد، پردهها را بکشید تا از ورود نور و گرمای خورشید جلوگیری شود.
- اگر اتاق نوزاد شما در معرض جریان باد قرار دارد، از بادگیر یا پرده استفاده کنید تا از ورود باد سرد جلوگیری شود.
- اگر اتاق نوزاد شما خیلی گرم است، میتوانید از کولر یا پنکه استفاده کنید.
- اگر اتاق نوزاد شما خیلی سرد است، میتوانید از بخاری یا شوفاژ استفاده کنید.
- در فصول گرم سال، بهتر است پنجرههای اتاق نوزاد را باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد.
- در فصول سرد سال، بهتر است پنجرههای اتاق نوزاد را بسته نگه دارید تا از ورود هوای سرد جلوگیری شود.
با رعایت این نکات، میتوانید از نوزاد خود در برابر آسیبهای ناشی از گرمای بیش از حد یا سرما محافظت کنید.
تغذیه نوزاد در هنگام فتوتراپی
تغذیه نوزاد در هنگام فتوتراپی مخصوصا مسئله شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی، بسیار مهم است. زیرا شیر نوزاد به دفع بیلیروبین کمک میکند. همچنین نوزاد در طول درمان آب زیادی از دست میدهد و نیاز به جبران آب از دست رفته است.
توصیههای تغذیهای برای نوزادان در هنگام فتوتراپی:
- نوزاد باید هر دو ساعت یک بار شیر بخورد.
- مقدار شیری که نوزاد میخورد باید بین ۳۰ تا ۶۰ سیسی باشد.
- نوع شیر (شیر مادر یا شیر خشک) به صلاحدید والدین است.
- در دوره تغذیه نوزاد خود حتماً از مواد غذایی سرشار از ویتامینها و آنتی اکسیدانها به مقدار لازم و مناسب استفاده نمایید.
روش محاسبه مقدار شیر مورد نیاز نوزاد:
- مادر میتواند چند وعده شیر خود را بدوشد و ببیند که در دو ساعت چقدر شیر دارد.
- اگر مقدار شیر مادر کافی نبود، میتوان از شیر خشک کمک گرفت.
- اگر نوزاد شما از شیر خشک تغذیه میکند، به او آب بیشتری بدهید تا از کم آبی بدن او جلوگیری شود.
علائم کمبود شیر در نوزاد در هنگام فتوتراپی:
- نوزاد کمتر از حد معمول گریه میکند.
- ادرار یا مدفوع کاهش چشمگیری پیدا میکند.
- نوزاد ضعیف و بیحال است.
با توجه به اهمیت نحوه شیر دادن به نوزاد در زیر دستگاه زردی، آموزش جامعی برای والدین نگران و دلسوز تهیه شده است که پیشنهاد میکنیم حتماً آن را مطالعه بفرمایید.
علت گرم شدن بدن نوزاد در دستگاه فتوتراپی
یکی از عوارض جانبی فتوتراپی افزایش دمای بدن نوزاد است. این افزایش دما معمولاً خفیف است و بعد از چند ساعت برطرف میشود. البته در نظر داشته باشید تا فرشته ناز خود را پس از یک تا دو ساعت قرارگیری در دستگاه زردی نوزاد در منزل، بیرون بیاورید تا استراحت کند، شیر بنوشد و گرمای آغوش شما را حس کند.
علت افزایش دمای بدن نوزاد در طی فتوتراپی، افزایش فعالیت بیوشیمیایی بدن نوزاد در روند تجزیه بیلی روبین از خون او است؛ به بیان سادهتر، استفاده از دستگاه برای زردی نوزاد ضمن رعایت نکات و استانداردها، نه تنها هیچ خطری نخواهد داشت، بلکه به همین دلایل بهعنوان بهترین راه درمان زردی نوزاد در منزل شناخته میشود.
یکی از تصورات اشتباه این است که گرما به علت گرم بودن لامپهای دستگاه فتوتراپی رخ میدهد، حتی تصور میشود که احتمال سوختن نوزاد در دستگاه فتوتراپی وجود دارد، اما این فرض کاملاً اشتباه است.
اگر شما پس از چندین ساعت کارکرد دستگاه نیز به لامپها دست بزنید، متوجه خواهید شد که کاملاً سرد هستند. پس از این بابت اصلاً نگران نباشید.
با این حال، باید از نوزاد مراقبتهای لازم صورت گیرد تا گرمای بدن او موجب مشکل نشود.
راهکارهای کاهش دمای بدن نوزاد در طی فتوتراپی:
- نگه داشتن محیط اتاق خنک (دمای اتاق حدود 25 درجه سانتیگراد)
- روزی سه مرتبه، گردن به پایین نوزاد را با آب ولرم بشویید یا با پارچه یا پنبه مرطوب پاک کنید. این کار به آبرسانی پوست نوزاد و کاهش دمای بدن او کمک میکند.
- استفاده از پارچه یا پنبه مرطوب برای خنک کردن پوست نوزاد
توجه: اگر دمای بدن نوزاد به 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر رسید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
افزایش دمای بدن نوزاد در فتوتراپی یک عارضه جانبی شایع است و معمولاً جای نگرانی ندارد. با رعایت توصیههای بالا، میتوانید به راحتی دمای بدن نوزاد خود را کاهش دهید و او را در طول دوره فتوتراپی راحت نگه دارید.
علت بیقراری نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی چیست؟
یکی از مشکلاتی که ممکن است در حین فتوتراپی برای نوزاد پیش بیاید، بیقراری است. یکی از موضوعاتی که کاربران و والدین این روز ها به غیر از نحوه استفاده از دستگاه زردی در خانه در سایت نی نی سایت مورد بررسی قرار می دهند، بی قراری نوزاد زیر دستگاه زردی نوزاد است. در این بخش از مقاله به بررسی دلایل بیقراری نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی میپردازیم.
دلیل اول: گرما
یکی از دلایل اصلی بیقراری نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی، گرما است. نور دستگاه فتوتراپی باعث افزایش دمای بدن نوزاد میشود. اگر دمای محیط نیز بالا باشد، این افزایش دما تشدید میشود.
نوزاد مبتلا به زردی که تحت فتوتراپی قرار میگیرد، ممکن است در ابتدا در هر جای خانه به راحتی بخوابد. اما پس از قرار گرفتن زیر دستگاه فتوتراپی، معمولاً پس از چند دقیقه بیقرار میشود و از خواب میپرد.
اگر نوزاد را از زیر دستگاه خارج کرده و او را در جای دیگری بخوابانید، معمولاً مجدداً به راحتی میخوابد، اما اگر دوباره او را زیر دستگاه قرار دهید، دوباره بیقرار میشود؛ اگر متوجه این رفتار در نوزاد خود شدید، میتوانید با کاهش دمای محیط، بیقراری او را کاهش دهید.
هیچ دلیل دیگری به جز گرما وجود ندارد که باعث شود نوزاد زیر دستگاه از خواب بپرد و واکنش نشان بدهد؛ بنابراین اگر همچنین مسئلهای را ملاحظه کردید، مطمئن باشید که مشکل مربوط به گرمای محیط است و سعی بکنید محیط اتاق را مقداری خنکتر کنید.
راهکارهای کاهش گرمازدگی در نوزادان زیر دستگاه فتوتراپی
- دمای محیط را خنک کنید.
- دستگاه فتوتراپی را در مکانی خنک قرار دهید.
- در درمان فاصله بیندازید.
- بدن نوزاد را با آب ولرم بشویید.
دلیل دوم: چشمبند
استفاده از چشمبند برای محافظت از چشمان نوزاد در برابر نور دستگاه فتوتراپی ضروری است. بااینحال، برخی از نوزادان ممکن است به چشمبند واکنش نشان دهند و بیقرار شوند.
علائم واکنش به چشمبند در نوزادان:
- بیقراری
- گریه
- تلاش برای برداشتن چشمبند
راهکار کاهش واکنش به چشمبند در نوزادان زیر دستگاه فتوتراپی:
- قبل از قرار دادن نوزاد زیر دستگاه، چشمبند را روی پیشانی او قرار دهید. (مانند زمانی که عینک را از روی چشم خود بر روی پیشانی یا سر خود قرار میدهید) .
- به نوزاد شیر دهید تا خوابش ببرد.
- آخر شیر خوردن که نوزاد داشت به خواب فرو میرفت، به آرامی چشمبند را به پایین بکشید و بر روی چشم نوزاد قرار دهید.
این گونه فرزند دلبند شما دیگر به چشم بند واکنش نشان نخواهد داد.
یکی دیگر از مسائل متداول و پرتکرار در هنگام استفاده از دستگاه زردی برای والدین ممکن است پیش بیاید، کنار رفتن چشم بند نوزاد در دستگاه زردی است که تمامی راهکارهای این مسئله را به طور کامل در این مقاله شرح داده ایم.
نحوه استفاده از دستگاه بدون چشمبند
پس از چند ساعت فتوتراپی، نوزاد ممکن است در برخی از زمانها بیدار بماند و در صورت بستن چشمانش واکنش نشان دهد. در چنین مواردی، میتوان سر نوزاد را از دستگاه فتوتراپی خارج کرد.
به طور معمول، نوزاد به طول دستگاه خوابیده است، یعنی سر و پاهایش به سمت پایههای دستگاه است. اما در این حالت، میتوان نوزاد را به عرض دستگاه خواباند.
برای این کار، دستگاه را شبیه به یک کرسی در نظر بگیرید. یک پارچه روی دستگاه بیندازید. گردن تا پایین نوزاد زیر دستگاه قرار بگیرد و صورتش بیرون بماند. پارچهای که روی دستگاه انداختهاید، از برخورد نور به صورت نوزاد جلوگیری میکند. در این صورت، چون صورت نوزاد نور نمیگیرد، نیازی به چشم بند نیست.
اولویت این است که نوزاد کاملاً فتوتراپی شود و کل بدنش نور بگیرد. اما در مواردی که نوزاد بیدار است و زمان زیادی از دست میرود، این روش از فوتوتراپی نکردن بهتر است. البته ترجیح این است که نوزاد کاملاً زیر دستگاه قرار بگیرد، اما اگر لازم شد، میتوانید از این روش هم استفاده کنید.
نکات مهمی که باید در فتوتراپی نوزاد رعایت کرد
- هنگامی که نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی است، باید به طور کامل برهنه بخوابد. تنها وسایلی که باید پوشیده باشد، پوشک و چشمبند است. پوشک برای جذب ادرار و مدفوع ضروری است. چشمبند برای محافظت از چشمها در برابر نور استفاده میشود.
- بدن نوزاد نباید چرب باشد. چربی میتواند نور را مسدود کند و باعث کاهش اثربخشی فتوتراپی شود. ناحیه تناسلی نوزاد زیر پوشک قرار میگیرد، بنابراین نیازی به چرب کردن آن نیست. سایر قسمتهای بدن نوزاد باید کاملاً خشک و تمیز باشند.
کدام نوع دستگاه فتوتراپی بهتر است؟
انتخاب نوع دستگاه، کاملاً بستگی به شرایط نوزاد دارد. به طور مثال، نوزادی که مقدار زردی خیلی بالا را داشته باشد، نمیتوان از دستگاه 4 لامپ استفاده کرد. درباره انواع دستگاه زردی در این مقاله به طور کامل بررسی و معرفی شده است.
عواملی مانند مقدار زردی، سن نوزاد، وزن نوزاد، نوع زردی و این که نوزاد در چند هفتگی به دنیا آمده است، در انتخاب نوع دستگاه تأثیرگذار است.
به طور کلی، نوع دستگاه و تعداد لامپ موردنیاز، به صلاحدید و تشخیص پزشک و متخصص نوزاد است.
امکان دارد در شرایطی، پزشک دستگاه دقیق مشخص نکند یا آن را به تشخیص متخصص دستگاه زردی واگذار کند. زردیگرام، با داشتن متخصصین خبره در این زمینه، به والدین دلسوز و دلنگران تمامی مشاورههای لازم را ارائه میدهد تا بسته به شرایط فرزند عزیزشان، بهترین دستگاه ممکن را برای درمان زردی استفاده کنید.
سرعت مشاهده تغییرات استفاده از دستگاه زردی
انتظار میرود که بعد از چند ساعت فتوتراپی، نوزاد تغییراتی در بدن خود نشان دهد. انتظار میرود این تغییرات در 5-6 ساعت اول و یا حتی زودتر رخ دهد.
این تغییرات عبارتاند از:
- سفید شدن پوست و صورت: فتوتراپی باعث میشود که بیلیروبین در خون نوزاد تجزیه شود و از بدن دفع شود، این فرایند باعث سفید شدن پوست و صورت نوزاد میشود.
- زرد شدن مدفوع: در ابتدا، مدفوع نوزاد ممکن است زرد شود. این به این دلیل است که بیلی روبین در روده نوزاد تجزیه شده و از بدن دفع میشود. با ادامه فتوتراپی، مدفوع نوزاد به رنگ سبز تیره به نحوی که به سیاهی شباهت دارد تبدیل میگردد.
- افزایش اشتها و سرحالی: فتوتراپی باعث میشود که نوزاد احساس بهتری داشته و اشتهای بیشتری داشته باشد؛ همچنین باعث میشود که نوزاد سرحالتر شود.
زردی دور چشم پس از پایان فتوتراپی
پس از کامل شدن دوره درمان فتوتراپی، دور چشم نوزاد زرد میماند. این زردی در واقع به علت وجود چشمبند رخ میدهد. چشمبند موجب میشود تجمع بیلیروبین در زیر پوست اطراف چشم نور نگیرد.
این زردی ممکن است تا انتهای درمان باقی بماند و گاهی بیست وچهار تا چهل وهشت ساعت بعد از قطع درمان طول بکشد تا بیلیروبین در زیر پوست اطراف چشم جذب خون و دفع شود؛ بنابراین، اگر پس از برداشتن چشمبند، دور چشم نوزاد فقط زرد مانده باشد جای نگرانی نیست و معمولاً طی بیست وچهار تا چهل وهشت ساعت از بین میرود.
عوارض استفاده از دستگاه زردی نوزاد
دستگاه فتوتراپی به طور کلی عوارض خاصی ندارد، به کودک آسیب نمیرساند و هیچ اثر طولانیمدتی بر نوزاد باقی نمیگذارد. اما یکسری عوارض جانب جزئی دارد که با رعایت نکات استفاده از این روش، میتوان به طور کامل و قطعی از بسیاری از آنها پیشگیری کرد.
عوارضی مانند :
- افزایش درجه حرارت بدن یا تب
- کمآبشدن بدن نوزاد
- تغییر رنگ پوست و برنزه شدن پوست نوزاد (موقتی است و پس از اتمام درمان از بین میرود)
- اسهال و شل شدن مدفوع
- سبز رنگ و یا تیره شدن مدفوع
- دفع ادراری کلسیم
- جوشهای ریز (راشهای پوستی)
- تغییر ریتم شبانهروزی نوزاد
- کمبود ویتامین ب 2
- اثرات هماتولوژیک
- قرمز و یا پوسته پوسته شدن پوست
- آسیب به چشمها (در صورت استفاده نکردن از چشم بند)
که تمامی این عوارض که در بالا ذکر شد، به طور کامل در مقاله عوارض استفاده از دستگاه زردی نوزاد بررسی شده است و راهکارهای قطعی پیشگیری برای شما عزیزان آورده شده است.
بازگشت دستگاه فتوتراپی
در نهایت، پس از اتمام کار با دستگاه، لطفاً با پشتیبانی تماس بگیرید. میتوانید در پیامرسان مورد نظر خود با آنها پیام بگذارید و آدرس و لوکیشن آنها را دریافت کنید.
بازگشت دستگاه به عهده بیمار است. میتوانید دستگاه را خودتان تحویل دهید یا با پیک ارسال کنید.
سؤالات متداول
- آیا راه اندازی دستگاه فتوتراپی سخت است؟
خیر! راه اندازی دستگاه فتوتراپی کاملاً ساده است. این روش درمانی سادهترین و مؤثرترین روش درمان زردی نوزادان به شما میرود.
- آیا نور محیط و یا تشک در درمان تأثیر دارد؟
نور محیط اتاق، شدت و رنگ نور لامپ محیط و حتی رنگ تشک یا زیراندازی که زیر نوزاد میاندازید، هیچ تأثیری توی بحث درمان ندارد.
- آیا نیاز به اندازهگیری ساعت روشن بودن دستگاه است؟
دستگاه فتوتراپی یک ساعت مفید که نوزاد زیر دستگاه بوده است را محاسبه میکند. یعنی زمانی که لامپها روشن بودهاند. پس از گذشت یک ساعت، دستگاه بوق میزند و خاموش میشود.
- در یک شبانه روز چند ساعت باید نوزاد زیر دستگاه زردی قرار گیرد؟
در هر 24 ساعت 10 الی 12 ساعت نیاز است که نوزاد در زیر دستگاه فتوتراپی قرار گیرد.
- معنی عبارت WT روی دستگاه زردی چیست؟
این عبارت مخفف "Work Time" یا "ساعت کارکرد دستگاه" است. هر یک ساعت که نوزاد زیر دستگاه قرار گیرد، یک عدد به عدد موجود در این قسمت اضافه میشود.
- دمای اتاق قرارگیری دستگاه زردی باید چقدر باشد؟
دمای مناسب اتاق خواب نوزاد، بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد است.
- چند روز باید دستگاه زردی نوزاد را اجاره کنیم؟
پاسخ این سؤال بستگی به میزان زردی نوزاد شما و تشخیص پزشک دارد. اما به طور معمول طی 48 ساعت درمان مشکل زردی به طور کامل برطرف میگردد.
- چه قدر زمان میبرد تا تغییرات بر روی نوزاد مشاهده شود؟
انتظار میرود که بعد از چند ساعت فتوتراپی، نوزاد تغییراتی در بدن خود نشان دهد. انتظار میرود این تغییرات در 5-6 ساعت اول و یا حتی زودتر رخ دهد.
سخن پایانی
استفاده از دستگاه فتوتراپی بسیار آسان و ساده است. درمان فتوتراپی هیچ ضرری ندارد و کاملاً امن است. پس از اجاره دستگاه زردی نوزاد، کافی است آن را به برق متصل کرده، لامپها را روشن کنید و نوزاد را با حداقل لباس، داخل دستگاه قرار دهید. در این آموزش، تمامی پرسشهای احتمالی والدین عزیز سعی شده است پاسخ داده شود و یک آموزش کامل و جامع برای شما گردآوری گردد.
در برخی از مدلها لازم است برای نوزاد از چشمبند استفاده کنید و همچنین هنگام شیردهی باید دستگاه را خاموش کنید. اما در مدلهای دیگر دستگاه فوتوتراپی، نیازی به چشمبند نیست و میتوانید در حین استفاده از دستگاه هم به نوزاد خود شیر دهید.
زمانی که نوزاد در دستگاه است، لازم است دمای بدن او را اندازه بگیرید تا خیلی گرم نشود. توجه به گرمای محیط و دمای بدن نوزاد ضامن سلامت فرزند شما است.
زردی گرام یکی از مراکز باتجربه است که در زمینه زردی نوزاد بیش از 10 سال فعالیت دارد و تا کنون بیشتر از 12000 نوزاد را با کمک دستگاههای خود درمان کرده است.
اگر کودک شما هم دچار زردی شده است، هیچ جای نگرانی ندارد! زردیگرام در استانهای تهران، البرز و گیلان در کنار شماست تا سلامت فرزند دلبند شما را تضمین کند.
چجوری میتونیم دستگاه فتوتراپیو روشن کنیم
سلام الهام عزیز
دکمه استارت کنار فلش بالا و پایین را فشار دهید سپس لامپهای دستگاه روشن میشوند و میتوانید نوزاد را به طول دستگاه به آرامی، در زیر دستگاه قرار دهید.
بعد از فتوتراپی زردی دور چشم نوزاد خوب نشده چاره چیه باید چیکار کنم
سلام میلاد عزیز
این زردی در واقع به علت وجود چشمبند رخ میدهد. این زردی ممکن است تا انتهای درمان باقی بماند و گاهی بیست وچهار تا چهل وهشت ساعت بعد از قطع درمان طول بکشد تا بیلیروبین در زیر پوست اطراف چشم جذب خون و دفع شود.
روی دستگاه یک کلمه هست به اسم wt این یعنی چی؟
سلام لیندا عزیز
این عبارت مخفف “Work Time” یا “ساعت کارکرد دستگاه” است. هر یک ساعت که نوزاد زیر دستگاه قرار گیرد، یک عدد به عدد موجود در این قسمت اضافه میشود.
شرایط نگهداری نوزاد در دستگاه زردی چیست؟
سلام مهران عزیز
با رعایت نکات سادهای مانند گذاشتن تشک زیر نوزاد بههمراه ملحفه در دستگاه، استفاده از چشمبند مخصوص و پوشاندن ناحیه تناسلی فرشته خود با پوشک میتوانید دوره درمانی نوزاد خود را به بهترین شکل سپری کنید.
نوزاد چند ساعت باید در دستگاه زردی بماند؟
سلام سینای عزیز
توصیه میشود که با پزشک متخصص در ارتباط باشید تا بسته به درجه زردی نوزاد خود، از مشاورههای او استفاده نمایید.
سلام
در صورت که نوزاد آرام یا خواب باشد نیازی به استراحت هست؟ تا چند ساعت ممتد می تونه زیر تابش بمونه بچه؟
سلام محمدرضا عزیز
استفاده ممتد از دستگاه فتوتراپی اصلا توصیه نمیشود و زمان استاندارد تابش نور دستگاه به بدن نوزاد بین 1 ساعت تا حداکثر 2 ساعت خواهد بود.
سلام حتما باید زیر دستگاه فتوتراپی از چشم بند استفاده کنیم
سلام یگانه عزیز
استفاده از چشمبند برای محافظت از چشمان نوزاد در برابر نور دستگاه فتوتراپی ضروری است.
دمای اتاق چند درجه نگه داریم که بچه اذیت نشه توی دستگاه
سلام الهام عزیز
توصیه میشود دمای اتاق را حدود 25 درجه سانتیگراد نگه دارید.
طرز استفاده از دستگاه زردی نوزاد در خانه چگونه است؟
سلام فرانک عزیز
استفاده از دستگاه زردی نوزاد بسیار ساهده است؛ اما نگران نباشید زیرا میتوانید با تماس با مشاورین ما تمام اطلاعات مورد نیاز مربوط به اجاره دستگاه زردی نوزاد را بهدست بیاورید.
روش استفاده از دستگاه زردی نوزاد چیست ؟
سلام پژمان عزیز
به طور خلاصه دستگاه زردی که تنظیمات اولیه روی آن انجام شده است برای شما ارسال میشود. چشمبند مخصوص را روی چشمان نوزاد خود قرار میدهید و هر یک تا دو ساعت یکبار نوزاد را از دستگاه بیرون میآورید تا استراحت نموده یا شیر بنوشد. متخصصین ما تمامی مراحل و نکات را به طور کامل برای شما توضیح خواهند داد.
طریقه استفاده از دستگاه زردی نوزاد چگونه است؟
سلام محمدرضای عزیز
استفاده از دستگاه زردی بسیار ساده است؛ زیرا ابتدا تنظیمات کامل روی آن انجام شده و سپس برای شما ارسال میشود.
سلام
پسرمن 21روزه است،زردیش بالا پایین میشه،
الانم گذاشتم زیر دستگاه 4لامپه تا چند روز باید زیر دستگاه بمونه؟
سلام پیمان عزیز
پاسخ این سؤال به موارد زیادی بستگی دارد؛ به طور مثال باید عدد زردی نوزاد و دلیل بروز این عارضه در نوزاد مشخص باشد. از طرفی باید به مدل لامپ دستگاهی که استفاده میکنید آگاهی داشته باشید که فلورسنت است یا ال ای دی. به این منظور باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
سلام
فرزند من 21روزه است،زردیش بالا پایین میشه،
الانم گذاشتم زیر دستگاه 4لامپه تا چند روز باید زیر دستگاه بمونه؟
سلام پیمان عزیز
مدت زمان استفاده از دستگاه زردی نوزاد عموماً 48 ساعت است.
با عرض سلام و درود ،
آیا در طول شب 🌃 میتونیم بچه را زیر دستگاه بزاریم اگر او خواب رفته باشه و مادر هم به خواب رفته باشه و بعد از ۴ ساعت بهش شیر بدهد؟
و آیا استراحت کامل لازم است زیر دستگاه ؟ گریه و حرکت ضرری ندارد؟
سلام نوری عزیز
هر قدر که فرشته ناز شما در طول استفاده از دستگاه فتوتراپی آرامتر باشد، روند درمانی برای هر دوی شما آسانتر خواهد بود. از طرفی استفاده مکرر از دستگاه برای پوست نوزاد مضر است و باید هر یک تا حداکثر دوساعت یکبار، از دستگاه بیرون آورده شود تا استراحت کرده و شیر بخورد.
سلام اگه کودک سه ساعت زیر دستگاه بمونه خطر داره؟
سلام فاطمه عزیز
حداکثر زمان توصیه شده برای قرار گرفتن نوزاد در دستگاه فتوتراپی، 2 ساعت است؛ زیرا ممکن است قند نوزاد افتاده و خواب او سنگین شود.
ممنونممم از مطالب خوبی که توی سایت میذارین
خیلی ممنونم از وقتی که میذارید
سلام وقت بخیر
اگر تو ۲۴ ساعت بیشتر از ۱۲ ساعت از دستگاه استفاده بشه برای نوزاد مشکل داره
سلام دیانای عزیز
دورههای زمانی استفاده از دستگاه فتوتراپی 1 ساعته تا حداکثر 2 ساعته است. در بین دورههای نور درمانی نیز باید نوزاد خود را از دستگاه بیرون بیاورید تا کمی استراحت کند و شیر بنوشد تا هم بیقرار نشود و هم آسیبی نبیند. به همین خاطر استفاده 12 ساعته در 24 ساعت باید کنترل شده باشد.
سلام خسته نباشین بچه من6 روزشه زردیش بر طرف نشده میخوامبرای زردیش مهتابی بگیرمممکنه درمورد طریقه استفاده از لامپ مهتابی برای زردی نوزاد راهنماییم کنین???
سلام یاسمن عزیز
استفاده از دستگاه زردی نوزاد بسیار ساده است؛ زیرا با تنظیمات از پیش تعیین شده برای شما ارسال خواهد شد و فقط باید در طول روند درمانی، استانداردها و نکات ایمنی را رعایت نمایید.
نور فلورسنت بهتر هست یا ال ای دی؟
سلام مریم عزیز
دستگاههایی که با نور فلورسنت کار میکنند نسل قدیمی دستگاه فتوتراپی هستند؛ در صورتی که در ساخت مدلهای جدیدتر از لامپهای ال ای دی استفاده میشود که ریسک آنها به صفر متمایل است.
خیلی ممنونم ازتون علی رغم اینکه پشت تلفن توضیحات رو شنیدم ولی باز با خوندن این مقاله تونستم دستگاه رو راه بندازم
سلام عرفانه عزیز
خوشحالیم که تونستیم شما را در روند درمان نوزاد عزیز یاری کنیم.
جنس چشم بند از چیست و چگونه از چشم نوزاد مراقبت می کنه؟ فقط با بسته نگه داشتن چشم یا باید جنس خاصی داشته باشد؟ چون چشم بندی ک من خریدم فقط کش و پد ساده هست
سلام مریم عزیز
در ساخت چشمبند مخصوص دستگاه فتوتراپی از متریالهای نرم و منعطف مانند نخ و پنبه استفاده میشود که استفاده از آن، مانع رسیدن نور دستگاه به چشم نوزاد میشود. بعد از یک یا دوبار استفاده از چشم بند متوجه میشوید که بر اثر نرسیدن نور به قسمت پوشیده شده، رنگ دور چشم فرشته شما نسبت به بقیه نقاط بدن او زردتر است.
ممنونم از کارشناسای زردی گرام چون تمام راهنمایی های لازم برای راه اندازی دستگاه رو مو به مو بهم اموزش دادن
سلام روبابه عزیز
با تشکر از شما، زردی گرام یکی از مراکز باتجربه است که در زمینه زردی نوزاد فعالیت میکند.
توی نی نی سایت خوندم استفاده از پستانک زیر دستگاه زردی مشکلی نداره درسته؟
سلام دوست عزیز
استفاده از پستانک برای فرشته ناز شما زمانی که در دستگاه فتوتراپی قرار دارد مانعی نداشته و برای آرامش بیشتر او میتواند مفید باشد.
بله درسته چه اشکالی داشته باشه
سلام وقتتون بخیر
چقدر زمان باید بگذره بعد استفاده از دستگاه که بتونیم دوباره تست زردی بگیریم؟
سلام ایمان عزیز
اگر قصد انجام آزمایش خون دارید، میتوانید بلافاصله پس از اتمام فرایند درمانی تست انجام دهید. اگر قصد انجام آزمایش با دستگاه بیلی چک دارید، باید پس از گذشت 8 تا 10 ساعت از اتمام فرایند درمانی، تست زردی نوزاد را انجام دهید.
سلام وقتتون بخیر خوردن پستونک زیر دستگاه اشکال داره؟
سلام مرتضی عزیز
استفاده از پستانک زیر دستگاه زردی نوزاد ایرادی نداشته و برای حفظ آرامش نوزاد مفید خواهد بود.
تنظیمات از قبل روی دستگاه اعمال شه ؟
سلام الشن عبدالمنافی عزیز
دستگاه زردی پس از تماس شما، توسط تکنسینهای زردی گرام تنظیم شده و به صورت کاملاً آماده برای شما ارسال خواهد شد.
سلام
دستگاه وقتی روشن نمیشه بایدچکار کنیم
سلام مهرسا عزیز
اگر دستگاه زردی نوزاد روشن نمیشود:
ابتدا مطمئن شوید که کابل برق به درستی متصل است.
کلیدهای روشن/خاموش را بررسی کنید.
اگر مشکل ادامه داشت، با پشتیبانی فنی با شماره 09122771364 تماس بگیرید یا دستگاه را برای بررسی تخصصی به مرکز خدمات ارسال کنید.
سلام علت لرزش نوزاد در دستگاه زردی چیه ؟
سلام مرتضوی عزیز
اگر نوزاد را در آغوش خود بگیرید و لرزش قطع شود مشکلی وجود ندارد زیرا ممکن است از سرما یا اضطراب باشد؛ اما اگر بعد از یه مدت نیز ادامه داشت به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
برای راه اندازی باید تنظیماتش رو خودمون انجام بدیم ؟
سلام عاصفپور عزیز
دستگاه متناسب با شرایط نوباوه شما تنظیم شده و به صورت کاملاً آماده برای شما ارسال خواهد شد.
مامانا شرایط نگهداری نوزاد در دستگاه زردی خیلی مهمه حتما از پتوی تمیز و گرم استفاده کنید و حدالامکان پیش بچتون بمونید