سلامت نوزاد

زردی نوزاد، درمان زردی و هرآنچه باید بدانید

زردی نوزاد

یکی از متداول‌ترین علائم بالینی که حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از تولد نوزاد رخ می‌دهد، زردی (JAUNDICE) است. زردی در اثر افزایش رنگ‌دانه بیلی‌روبین خون اتفاق افتاده که نتیجه آن، زرد شدن رنگ پوست و چشمان نوزاد است. یکی از نگرانی‌هایی که در مورد نوزادان تازه متولد شده وجود دارد، زردی است. کبد کودکان تازه متولد شده به دلیل نابالغ بودن، توانایی کاهش سطح بیلی‌روبین خون را ندارد، در نتیجه نمی‌تواند زردی را کنترل کند.‌

علائم و عوارض ابتلا به زردی چیست؟ چگونه می‌توان زردی نوزادان را درمان کرد و سریع ترین راه درمان چیست؟ زردی نوزاد چقدر طول می کشد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

زردی نوزاد چیست؟ چرا نوزادان زرد می‌شوند؟

بیلی‌روبین رنگدانه ای زرد رنگ است که در اثر تجزیه سلول‌های خونی به وجود می‌آید. در حقیقت بیلی‌روبین زمانی به وجود می‌آید که بدن قصد از بین بردن گلبول‌های قرمز فرسوده خون را دارد. در صورتی که سطح بیلی‌روبین در خون خیلی زیاد شود، زردی اتفاق می‌ا‌فتد. بیلی‌روبین در خون همه مردم صرف‌نظر از سن وجود دارد. در دوران بارداری، جفت و بندناف وظیفه دفع مقدار بیلی‌روبین اضافی و جلوگیری از بروز زردی را بر عهده دارند. هنگام تولد نوزاد، ارتباط او با بندناف قطع شده و خودش باید به تنهایی مقدار بیلی‌روبین را دفع کند.

از طرفی کبد نوزادان تازه متولد شده هنوز کامل نیست و نمی‌تواند بیلی روبین را از بدن خود دفع کند. اگر بدن نوزاد بیلی‌روبین بیشتری نسبت به آنچه که می‌تواند دفع کند تولید کند، دچار زردی می‌شود. در نتیجه با افزایش سطح بیلی‌روبین در خون، نوزاد دچار زردی شده و این زردی با علائمی خود را نشان می‌دهد که در ادامه به طور کامل توضیح خواهیم داد. معمولا زردی در نوزادان، یک روز پس از تولد نوزاد ظاهر شده و در روز سوم تا پنجم اوج می‌گیرد.

آمار زردی در کودکان چگونه است؟

۶۰ درصد کودکانی که دوره رشد خود را کامل گذرانده و به موقع متولد شده‌اند، به زردی مبتلا می‌شوند. زردی در این کودکان معمولا بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تولد اتفاق افتاده که در روزهای سوم تا پنجم شدت می‌گیرد. زردی در این کودکان به مدت دو هفته ادامه یافته و پس از آن، علائم زردی کم کم از بین می‌رود.

طبق تحقیقات و آمارهای موجود، حدود ۸۰ درصد از نوزادان نارس به زردی مبتلا می‌شوند که حدود پنج یا هفت روز پس از ابتلا، به اوج خود می‌رسد. مدت زردی در کودکان نارس طولانی تر بوده و تقریبا دو ماه طول می‌کشد.

اولین علائم مربوط به زردی را می‌توان در چشمان کودک مشاهده کرد. با شدت گرفتن زردی، صورت، سینه، شکم و پاها نیز زرد می‌شوند. در مواردی که زردی نوزاد زیاد باشد، پنجه پاها نیز زرد می‌شوند.‌

مادران عزیز توجه داشته باشید حتی اگر حال نوزاد شما با وجود زردی، خوب باشد، حتما به پزشک مراجعه کنید‌. زردی می‌تواند عوارض سخت و جبران‌ناپذیری از جمله عقب ماندگی ذهنی و در موارد شدید، متاسفانه مرگ کودک را به دنبال داشته باشد.

 

چگونگی تشخیص زردی نوزاد

یکی از شایع ترین علائم زردی نوزاد، زرد شدن سفیدی چشم، زرد شدن صورت، بدن و مخاط است. در بیشتر اوقات تشخیص اولیه زردی توسط پدر و مادر امکان پذیر است. به صورت کلی دو مرحله برای تشخیص زردی نوزادان وجود دارد.

تشخیص اولیه زردی نوزاد

این کار باید در محیطی با نور طبیعی کافی صورت پذیرد. سپس فشار بسیار ناچیزی با سر انگشت خود بر روی پیشانی، قفسه سینه یا نوک بینی نوزاد اعمال کنید. اگر پوست نوزاد در آن نواحی پس از فشار آوردن به رنگ زرد تمایل پیدا کرد، می‌توان انتظار داشت که کودک به زردی مبتلاست.

تشخیص زردی نوزاد توسط پزشک

پس از تشخیص اولیه زردی نوزاد توسط پدر و مادر، وقت آن است که برای پیشبرد موثر درمان زردی، به پزشک متخصص مراجعه کرد.

پزشک با انجام آزمایش، از میزان زردی خون نوزاد اطلاع پیدا کرده و درمان را آغاز می‌کند. برای آزمایش سطح بیلی روبین در خون، دو روش وجود دارد: دستگاه بیلی روبین سنج و آزمایش خون.

  • دستگاه سنجش بیلی روبین:

این دستگاه یک وسیله کوچک است که با تابش نور بر روی پوست کار می‌کند. وقتی نور تابیده می‌شود، بر اساس مقدار بیلی روبین موجود در بدن، مقداری از این نور جذب شده و مقداری دیگر منعکس می‌شود. دستگاه با استفاده از این اطلاعات، محاسباتی را انجام می‌دهد که سطح بیلی روبین را مشخص می‌کند.

  • آزمایش خون:

گرفتن خون معمولا از پاشنه پا انجام می‌شود و بعد سطح بیلی روبین در آن اندازه‌گیری می‌شود. آزمایش خون در مواردی که زردی شدید است، یا احتمال بیماری‌های زمینه‌ای دیگری وجود دارد، حتما لازم است انجام شود.


زردی گرام با پاسخگویی 24 ساعته قدم به قدم همراه با مشاوره و اجاره دستگاه زردی نوزاد در تهران مخصوصا در غرب (صادقیه، ستارخان و...) این کلانشهر آماده خدمت رسانی به شما است.

علت طولانی شدن دوره زردی نوزاد

ظاهر زردی نوزاد معمولاً حدود دو روز پس از تولد آغاز می‌شود و تا دو هفته پس از آن کاملاً ناپدید می‌شود. اما در نوزادان زودرس که بیشتر در معرض خطر زردی قرار دارند، ممکن است زمان ظاهر شدن زردی تا پنج تا هفت روز افزایش یابد و اغلب به مدت سه هفته ادامه پیدا می‌کند. همچنین، نوزادانی که تنها از شیر مادر تغذیه می‌شوند، دوره زردی بیشتری را تجربه می‌کنند و برخی از آن‌ها تا چند ماه زیر تأثیر آن قرار می‌گیرند.

با توجه به این توضیحات، می‌توان نتیجه گرفت که زمان طولانی شدن دوره زردی نوزاد به عواملی مانند میزان زمان ظاهر شدن زردی پس از تولد، ارثی بودن زردی نوزاد، نوع تغذیه (از جمله شیر مادر) و ویژگی‌های فردی نوزاد بستگی دارد.

با این حال، در صورتی که شما هرگونه نگرانی درباره طولانی شدن زردی نوزاد خود دارید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا به شما راهنمایی کند و در صورت لزوم بررسی های دقیق‌تری انجام دهد. همچنین، همواره مراقبت و توجه به نوزاد خود را ادامه دهید و در صورت بروز هرگونه تغییرات یا نگرانی، با پزشک خود تماس بگیرید.

علائم زردی نوزاد

علائم زردی نوزاد

شاید از خودتان بپرسید که علت زردی نوزاد چیست و چه علائمی دارد و از روی چه نشانه‌هایی می‌توان زردی نوزادان را تشخیص داد؟

زردی با علائمی چون زردی سفیدی داخل چشم، زرد شدن کل صورت، زردی مخاط، زردی و یا نارنجی شدن رنگ مدفوع، ادرار زرد رنگ، شیر نخوردن، گریه شدید، بی‌قراری، همراه است. این موارد جزو علائم شایع در نوزادان مبتلا به زردی است. اما در برخی موارد سطح بیلی‌روبین خون در کودکان چنان بالاست که در صورت عدم درمان، سبب بروز مشکلات جدی در نوزادان می‌شود.

اگر فقط صورت و سینه نوزاد شما زرد باشد، می‌توان گفت چندان خطرساز نیست و درجه زردی پایین است. اما هر چه زردی به قسمت‌های پایین سرایت کند، خطرناک‌تر بوده و هر چه سریع‌تر باید به پزشک مراجعه کرد.

از علائم نگران کننده و هشدار دهنده زردی می‌توان به مواردی چون خوب شیر نخوردن، بداخلاقی کودک، گریه‌های بی‌وقفه، کسل شدن و بی‌حالی، اختلال در تنفس، تشنج و اسپاسم عضلات اشاره کرد. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم، فورا به پزشک مراجعه فرمایید.

به طور کلی علائم زردی نوزاد را می‌توان در  لیست زیر خلاصه کرد:

  • زرد رنگ شدن قسمت سفید چشم نوزاد
  • متمایل شدن رنگ پوست نوزاد به زرد (شروع زردی از صورت و سپس سرایت به سایر قسمت‌های بدن)
  • بی‌توانی و عدم اشتیاق به تغذیه از شیر مادر
  • ادرار به رنگ تیره‌تر و مدفوع بدون رنگ کودک
  • عدم افزایش وزن نوزاد به صورت مناسب با رشد طبیعی

عوارض زردی نوزاد

یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض زردی برای نوزاد، عارضه کرن ایکتروس است. این پدیده هنگامی که مقادیری از بیلی‌روبین کونژوگه (مزدوج شده) در مغز تجمع پیدا می‌کند، اتفاق می‌افتد. کرن ایکتروس نوعی آسیب مغزی بسیار حاد در نوزادان مبتلا به زردی شدید است که با علائمی چون خواب آلودگی خیلی زیاد، کسل بودن و بی‌حالی نوزاد، اختلال در تغذیه و کم شدن اشتها، ایجاد قوس در پاها و کمر نوزاد به سمت عقب، کاهش دفع ادرار و مدفوع، عدم هماهنگی حرکات، اختلال در تکلم و حرف زدن، عقب ماندگی ذهنی و... همراه است.

می‌توان با انجام نور درمانی و در موارد بسیار شدید و حاد، عوض کردن خون نوزاد، کرن ایکتروس را درمان کرد. در صورت عدم درمان این نوع آسیب مغزی، کودک شما به عوارضی چون اختلال در شنوایی، کاهش در یادگیری، فلج مغزی، رشد نامناسب دندان‌ها، لرزش بدن و ناهماهنگی در حرکات بدن و اختلال در حرکت چشم‌ها می‌شود که این آسیب‌ها ممکن است تا پایان زندگی کودک با او همراه باشد.

برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد عوارض زردی نوزاد، خواندن این مقاله را پیشنهاد می‌کنیم: عوارض زردی نوزاد چیست + 3 راهکار جلوگیری

نوزاد در آغوش مادر

برای زردی نوزاد چی خوبه؟

زردی نوزاد یکی از چالش‌های پیش‌آمده برای اغلب والدین است. به جرات می‌توان گفت تقریبا همه افراد برای یکبار هم که شده بابت زردی نوزاد خود نگران بوده‌اند. اولین سوالی که پس از مواجه با زرد شدن نوزاد به ذهن والدین می‌رسد این است که برای زردی بچه چی خوبه؟ چکار کنیم تا زردی کودکمان کاهش یابد. برای آشنایی با چند راهکار خانگی برای کاهش درجه زردی، ادامه مقاله را مطالعه کنید:

  1. یکی از مهم‌ترین نکاتی که پس از زایمان باید به آن توجه کرد، تغذیه مادر است. مادر در روزهای اول تولد نوزاد خود، باید از خوردن غذاهای گرمی مانند کاچی، موز، ماکارونی، گردو، عسل و میوه‌های زرد رنگ خودداری کند. خوردن مواد گرمی می‌تواند سبب افزایش درجه زردی نوزاد شما شود. در این دوران بهتر است از موادی که طبع سردی دارند؛ مانند کاسنی و ترنجبین، استفاده کنید.
  2. ویتامین AD یکی از ویتامین‌های مهم و ضروری برای نوزادان تازه متولد شده تا ۶ ماه است‌‌. از طرفی مصرف این ویتامین در روزهای اول تولد نوزاد، سبب تحریک زردی شده و آن را افزایش می‌دهد‌. بهتر است تا وقتی که علائم زردی به طور کامل از بین رفت، مصرف ویتامین AD را قطع کنید.
  3. یکی دیگر از راه‌های خانگی کاهش زردی نوزاد، حمام است. سعی کنید نوزاد خود را با مواد سردی چون عرق کاسنی و ترنجبین شست و شو دهید.
  4. یکی از روش‌های پرطرفدار و کاربردی، درمان زردی نوزاد با طب سنتی است. این روش که بر پایه گیاهان دارویی است، درمان‌هایی ساده و در دسترسی را برای درمان زردی نوزاد پیشنهاد می‌دهد.
  5. از دیگر راه‌های کاهش زردی، کاهش دمای منزل است. زردی کودکان در دماهای بالا و هوای گرم، افزایش می‌یابد. بنابراین؛ جهت کاهش درجه زردی، دمای منزل خود را خنک و مطلوب نگه دارید. اما توجه کنید که دما را به حدی کم نکنید که کودک شما سرما بخورد. مناسب‌ترین دما برای کاهش زردی کودک شما، دمایی مابین ۲۴ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد است.
  6. توجه به تغذیه نوزاد در دوران زردی او بسیار مهم است. کودک شما در دوران زردی، باید روزانه هر یک ساعت یکبار با شیر مادر یا شیرخشک تغذیه شود. دلیل تغذیه مکرر کودک در این دوران، دفع زردی از طریق ادرار و مدفوع است به طوری که کودک شما در هنگام ابتلا به زردی، باید روزانه حداقل ۸ مرتبه ادرار و ۴ مرتبه مدفوع کند.
  7. قطره بیلی ناستر یکی از قطره‌های موثر جهت کاهش میزان بیلی‌روبین خون است. این دارو همان شیرخشت است که با فرمولاسیون جدیدی در آزمایشگاه تولید شده و برای کاهش درجه زردی استفاده می‌شود. می‌توانید این قطره را از داروخانه‌های سراسر کشور بدون نسخه تهیه کنید و مقدار و زمان مصرف قطره را از داخل بروشور آن مطالعه کنید. توجه کنید که تحت هیچ شرایطی خود شیرخشت را به نوزاد خود نخورانید؛ چرا که انجام این کار سبب بروز مشکلاتی چون آلرژی و ریفلاکس در کودکتان می‌شود.
  8. در برخی موارد نوزاد شما نمی‌تواند به خوبی از شیر مادر تغذیه کند و در مکیدن سینه مادر، ناتوان است. در این حالت به دلیل عدم ادرار و مدفوع کودک، مقدار بیلی‌روبین خون نیز کاهش پیدا نمی‌کند. اگر با این مشکل مواجه شدید، می‌توانید با توجه به نظر پزشک خود، روزانه چند سی‌سی شیرخشک به کودک خود بدهید تا عامل زردی هر چه زودتر از بدن او خارج شود.
  9. اگر موارد فوق الذکر موثر نبود، می‌توانید با اجاره دستگاه زردی نوزاد (فتوتراپی)، درجه زردی را کاهش دهید. این دستگاه‌ها هیچ گونه خطری برای نوزاد شما ندارند. بعد از اجاره دستگاه، نوزاد خود را در آن قرار داده و هر سه روز یکبار از او آزمایش بگیرید.

البته توجه داشته باشید که هیچ چیزی ارزشمندتر از جان نوزاد شما نیست. زردی نوزاد هم در برخی موارد ممکن است عوارض بسیار سخت و غیرقابل جبرانی بر جای بگذارد. بنابراین توصیه می‌شود در صورت مشاهده زردی، کودک خود را حتما به بیمارستان ببرید. کارکنان بیمارستان با انجام درمان‌های منظم و موثر، می‌توانند زردی فرزند دلبند شما را به نحو احسن و بدون هیچ عوارضی پایین آورند.

 

آشنایی با دستگاه فتوتراپی

دستگاه فتوتراپی یکی از دستگاه‌های موثر در کاهش میزان زردی نوزاد با استفاده از نور فلوئورسنت است. نور فلوئورسنت طی فرایند فوتو ایزومریزاسیون، مقدار بیلی‌روبین اضافه در خون را به مواد محلول در آب تبدیل می‌کند. سپس بیلی‌روبین اضافه موجود در خون به راحتی می‌تواند از طریق ادرار و مدفوع دفع گردد البته این مورد به تغذیه نوزاد نیز بستگی دارد.

با قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی به راحتی و بدون هیچ گونه عوارضی برای نوزاد، می‌توان درجه زردی را کاهش داد و مانع از بروز عوارض ناگواری چون آسیب مغزی کرن ایکتروس شد. یکی از تصورات غلط والدین در درمان زردی نوزاد، استفاده از نور لامپ مهتابی است. توجه کنید که فقط نور فلوئورسنت قادر است زردی نوزاد را کاهش دهد بنابراین وقت خود را بیهوده صرف این کار نکنید و هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از دستگاه فتوتراپی در کنار تمام مزیت‌هایی که در درمان زردی نوزاد دارد، راه و روش خاص استفاده برای درمان موثر و کارآمد زردی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه استفاده از دستگاه زردی نوزاد، خواندن مقاله‌های زیر پیشنهاد می‌شود.

نوزاد در دستگاه فتوتراپی برای کاهش زردی

انواع دستگاه فتوتراپی

  • دستگاه فتوتراپی معمولی

این دستگاه معمول‌ترین و رایج‌ترین دستگاه‌های استفاده شده برای کاهش میزان زردی است. در این دستگاه، چشم‌ها و اندام‌تناسلی نوزاد با چشم‌بند و شورت‌های عایق نور پوشش داده می‌شوند سپس نور فلوئورسنت به تمام قسمت‌های بدن کودک تابانده شده و از این طریق زردی کودک شما پایین می‌آید.

  • دستگاه فتوتراپی فیبروپتیک

 در این دستگاه تعدادی کابل فیبروپتیک موجود است که در سطح دستگاه قرار دارند. پتویی بر روی این کابل‌ها قرار داده شده و سپس کودک را بر روی آن می‌خوابانند. نور فلوئورسنت از طریق کابل­های فیبروپتیک، به سطح بدن کودک رسیده و سبب پایین آمدن زردی نوزاد می‌شود.

نوزاد بامزه در حال خمیازه کشیدن

درمان زردی نوزاد

به طور کلی جهت درمان قطعی زردی نوزاد، راه‌های مختلفی وجود دارد. انتخاب مناسب‌ترین روش جهت کاهش زردی نوزادان، به سن نوزاد و میزان زردی او بستگی دارد. گاهی اوقات می‌توان در منزل و بدون مراجعه به پزشک، زردی نوزاد را بدون هیچ نگرانی در خانه کنترل کرد. اما در برخی موارد نیز علائم زردی نوزاد چنان بالا است که درمان‌های خانگی پاسخ‌گو نیست‌. در این موارد بهتر است هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. درمان زردی به روش‌های زیر امکان پذیر است:

  • استفاده از دستگاه فتوتراپی

هنگامی که کودک خود را نزد پزشک می‌برید، ابتدا از او آزمایش خون می‌گیرند و سپس نوزاد شما را درون دستگاه‌های فتوتراپی قرار می‌دهند. در بالاتر راجع به دستگاه‌های فتوتراپی و نحوه عملکرد آن‌ها در کاهش زردی نوزاد توضیح داده شد.

  • عوض کردن خون

در برخی موارد میزان سطح بیلی‌روبین خون بسیار بالا بوده به طوری که با دستگاه نیز پایین نمی‌آید. این موارد جزو موردهای نادر و خطرناک است که هر چه سریع‌تر باید نسبت به تعویض خون نوزاد اقدام کرد. عوض کردن خون نوزاد به پایین آمدن سریع‌تر درجه زردی کمک می‌کند.

  • ایمنوگلوبین داخل وریدی (IVIg)

ایمنوگلوبین داخل وریدی یکی از راه‌های کاهش دهنده زردی نوزادان است که به منظور کاهش نیاز به تعویض خون انجام می‌گیرد. این روش با غیر فعال کردن آنتی‌بادی‌های موثر بر گلبول‌های قرمز خون، موجب کاهش نیاز به انتقال خون در نوزادان می‌شود.

کارشناسان زردی گرام برای آگاهی شما از مناسب ترین روش برای درمان زردی نوزاد دلبندتان و یا اجاره دستگاه زردی نوزاد که یکی از بهترین روش ها در این زمینه است، در نماینگی های سرتاسر تهران بخصوص صادقیه، ستارخان، جنت آباد و... آماده به خدمت‌اند.

سریع‌ترین راه درمان و رفع زردی نوزاد

حالا که روش‌های مختلف درمان زردی نوزاد بیان شد، انتخاب با شماست که کدام روش را برای درمان زردی کودک خود پیش بگیرید. احتمالا شما هم به دنبال انتخاب بهترین و سریع‌ترین روش برای درمان نوزاد خود هستید.

انتخاب سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد، کاملا به شما بستگی دارد، می‌توانید هر یک از روش‌های درمان را پیش ببرید و به نتیجه دلخواه نیز برسید.

اما در این بین، استفاده از دستگاه فتوتراپی جامع‌ترین و موثرترین راه برای درمان زردی نوزاد است.

درمان بیماری زردی از طریق روش فتوتراپی به‌وسیله اجاره دستگاه زردی نوزاد، مزیت‌های بسیاری دارد. از جمله این مزایا می‌توان به بهره‌مندی کودک از شیر مادر و تغذیه سالم، مقرون به صرفه‌بودن کرایه دستگاه زردی نوزاد، کاهش اضطراب و افزایش روحیه مادران با نزدیک بودن به نوزادشان، روش ساده استفاده از این دستگاه و طول درمان کمتر اشاره کرد.

اینفوگرافی فرایند درمان زردی نوزاد

زردی نوزاد چه موقع خطرناک می‌شود؟

زردی نوزاد همیشه خطرناک نیست و از روی میزان سطح بیلی‌روبین خون، مشخص می‌شود. زردی نوزادان درجه‌بندی دارد که این درجه، شدت زردی را نشان می‌دهد. نوزادانی با عدد زردی‌ ۱۲ و یا پایین‌تر از این مقدار، مبتلا به زردی خفیف بوده‌اند که نیازی به مراجعه به پزشک ندارند و با درمان‌ها و مراقبت‌های خانگی می‌توان آن را درمان کرد.

اگر عدد زردی نوزاد شما به ۱۳ تا ۱۵ رسید، برای درمان حتما باید به پزشک مراجعه کنید و با قرار دادن کودک در دستگاه‌های فتوتراپی، درمان را آغاز کنید. عدد زردی ۱۵ و یا بالاتر از این مقدار، جزو زردی‌های خطرناک محسوب می‌شود. خطرناک‌ترین درجه زردی که می‌تواند سبب آسیب به نوزاد شما شود، از ۲۰ تا ۲۵ درجه است‌. در چنین مواردی کودک باید در بیمارستان بستری شود و گاهی ممکن است نیاز به تعویض خون نیز باشد. 

برای اطلاع بیشتر از میزان زردی نوزاد بهتر است نگاهی به جدول درجه بندی زردی نوزاد بیندازید.

چه کودکانی مستعد ابتلا به زردی هستند؟

به طور کلی، به دلیل شیوع گسترده بیماری زردی، بیش از 50 درصد از نوزادانی که در زمان مقرر زایمان و به طور سالم به دنیا می‌آیند با زردی مواجه می‌شوند. اما یکسری دیگر از نوزادان هستند که احتمال بروز زردی در آن‌ها از مقدار طبیعی بیشتر است.

  • نوزادان دوم به بعدی که خواهر یا برادرنشان در کودکی به زردی مبتلا شده است.
  • فاویسم یکی از بیماری‌های ژنتیکی وابسته به جنس در کودکان است که اغلب در پسران اتفاق می‌افتد. نوزادان مبتلا به فاویسم نیز نسبت به دیگر نوزادان بیش‌تر در معرض زردی هستند.
  •  نوزادانی که قبل از زمان تعیین شده برای زایمان، به دنیا می‌آیند و به اصطلاح نارس هستند. کبد این نوزادان به دلیل اینکه به طور کامل تشکیل نشده است، توانایی دفع کامل بیلی‌روبین خون را ندارد.

  • احتمال ابتلای نوزادان دارای گروه خونی A و B که از مادرانی با گروه خونی O متولد شده‌اند نیز، بسیار زیاد است.
  • در صورتی که RH گروه خونی مادر منفی و RH گروه خونی کودک مثبت باشد، احتمال ابتلا به زردی بیش تر است. البته در صورتی که مادر در دوران حاملگی آمپول روگام دریافت نکرده باشد.

RH دومین تقسیم بندی مهم گروه خونی است و حاوی پروتئین در سطح گلبول های قرمز خون است که منفی یا مثبت بودن آن در انسان های مختلف باعث شده تا مثلا در زمینه زردی و بارداری، ناسازگاری ایجاد شود.

اگر به دنبال تست زردی نوزاد در منزل هستید یا می‌خواهید تشخیص زردی نوزاد با موبایل را خودتان انجام دهید با مشاوران زردی گرام تماس بگیرید.

سخن پایانی

زردی نوزاد یکی از نشانه‌ها و علائم بسیار شایع در بین اغلب نوزادان است. این پدیده ممکن است یک یا دو روز پس از تولد نوزاد اتفاق افتد. زرد شدن نوزاد با تغییر رنگ و زردی چشم‌ها، صورت و بدن نوزاد همراه است. بد نیست بدانید که هرچه زردی به قسمت‌های پایین‌تر بدن برسد، نشانه بالاتر بودن درجه زردی و خطرناک بودن آن است.

در صورتی که متوجه علائمی همچون کسل شدن کودک، اختلال در تغذیه، تغییر دمای بدن، خواب‌آلودگی و... شدید، باید هر چه سریع‌تر روند درمان را آغاز کنید.

همانطور که می‌دانید اجاره دستگاه زردی نوزاد (فتوتراپی) بهترین و موثر ترین روش درمان زردی محسوب می‌شود.
زردی‌گرام افتخار این را داشته است که در بیش از 12 سال سابقه فعالیت خود در زمینه درمان زردی نوزاد، به تعداد بسیار زیادی از نوزادان در روند درمان زردی کمک کند.

جهت اجاره دستگاه زردی نوزاد، با شماره 09122771364 تماس بگیرید تا با مشاوره کارشناسان مجموعه زردی‌گرام و با توجه به عدد زردی نوزاد شما، بهترین دستگاه زردی مناسب نوزاد شما را انتخاب و در سریع‌‌ترین زمان برای شما ارسال کنیم.

 

12 دیدگاه در “زردی نوزاد، درمان زردی و هرآنچه باید بدانید

  1. رضازاده گفت:

    بسیار مفید بود مطلبتون با تشکر از شما

    1. خوشحالیم که مطالعه این مقاله برای شما مفید بوده، آرزوی سلامتی برای فرزند شما

  2. dorsa گفت:

    عوارض زردی چیه؟

    1. سلام dorsa عزیز
      یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوارض زردی برای نوزاد، عارضه کرن ایکتروس است. این پدیده هنگامی که مقادیری از بیلی‌روبین کونژوگه (مزدوج شده) در مغز تجمع پیدا می‌کند، اتفاق می‌افتد.

  3. مینو گفت:

    چجوری میتونم زردی رو خودمون بفهمیم

    1. سلام مینو عزیز
      این کار را باید در محیطی با نور طبیعی کافی انجام دهید. فشار بسیار ناچیزی با سر انگشت خود بر روی پیشانی، قفسه سینه یا نوک بینی نوزاد اعمال کنید. اگر پوست نوزاد در آن نواحی پس از فشار آوردن به رنگ زرد تمایل پیدا کرد، می‌توان انتظار داشت که کودک به زردی مبتلاست.

  4. خسرو مزینانی گفت:

    زردی نوزاد 5 روزه چند باید باشد؟

    1. سلام خسروی عزیز
      درواقع زردی نوزاد 5 روزه یا همان مقدار بیلی روبین موجود در خون او، باید کمتر از 13.2 میلی‌گرم باشد؛ البته ممکن است تا حد خیلی کمی بالاتر یا پایین‌تر از این مقدار باشد اما اگر در حد قابل توجهی بالاتر بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

  5. انام گفت:

    شایع ترین دلیل زردی چیه که خودمون تو خونه بتونیم بفهمیم

    1. سلام انام عزیز
      از شایع ترین علائم زردی نوزاد می‌توان به زرد شدن سفیدی چشم، زرد شدن صورت، بدن و مخاط است.

  6. میترا گفت:

    سلام … واسه زردی نوزاد چی خوبه ؟

    1. سلام میترای عزیز
      استفاده ازقطره بیلی ناستر با مشورت پزشک متخصص به‌همراه اجاره دستگاه زردی نوزاد، محبوب‌ترین روش حال حاضر است؛ اما همواره با پزشک خود در ارتباط باشید تا بتوانید بهترین روند درمانی را پیش بیگرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *